Monday, July 18, 2016

Tjugo årsförbrukningar

Jag var brutal nog att hälla ut allt mitt garn på golvet. Allt garn. Kan väl säga att det ger perspektiv på saker och ting.


För att vara riktigt säker på att jag inte skulle kunna skoja bort garnberget, vägde jag varje plastback, flyttlåda och förvaringssäck. Det du ser på skärmen framför dig väger i runda slängar 70 kilo. Med mina 3,5 kilo om året innebär det att jag har tjugo (20!!!) årsförbrukningar med garn.  

När det låg där utspritt på golvet kunde jag konstatera att det mesta av det legat undanstuvat på ett eller annat ställe i långa perioder. Tycker jag verkligen om mitt garn om en stuvar ner det i en låda och lägger det på vinden? Jag tror inte det. En stor del av min stash har emellanåt fallit i glömska och sedan återupptäckts bara för att åter falla i glömska. 

De dagarna är över och det är därför jag frivilligt gör mig av med 97,5 procent av mitt garnlager det närmsta halvåret: för att enbart ha 100 procent inspiration och stickglädje kvar i min garnlåda.

Vill du hänga på? Jag kommer att tagga mina de-stash-bilder på Instragram (där du hittar mig som @theknittingseaman) med #destashalong och hoppas att det är någon mer som vill utmana sitt garnlager. Hur ditt mål ser ut kan bara du avgöra, men jag lovar att finnas där och heja på dig hela vägen! 

Edit: Jag glömde ju helt bort att sätta upp slut-datumet för min egen utmaning! 18 januari 2017. Det är då garnet ska vara borta. Ett halvår från nu.