Wednesday, March 25, 2015

My world is (about) spinningMina dagar handlar numer mest om ull. Mitt företag Swedish Fibre är "up and running" och återfinns numer på Etsy, Instagram och Facebook som SwedishFibre. Fokus på de svenska raserna och alldeles särskilt de som lever under utrotningshot. Lägg gärna till mig i dina feeds och glöm inte att trycka "like" på Facebook. 

Garnet på bilden ovan är berett från råull (som i otvättad ull) av Åsenfår. Jag kardade rolags av ullen och spann det semiwollen. Landade på 276 gram och 442 meter, vilket ger 160 meter per hekto. Jag funderar på att sticka ett par vantar av det. Någon som har ett bra förslag på mönster? Anar att ett "standardmönster" är mest lämpat då garnet är ganska mjukt och inte ger så mycket definition i t.ex. flätor. Tips mottages tacksamt!

Apropå spinning har jag en något stort att berätta för dig som spinner, om en unik chans att bredda dina kunskaper inom spinnandet. Håll utkik här i morgon, det kommer vara värt det, jag lovar!

5 comments:

 1. Ravelry search turns up:
  http://www.garnstudio.com/lang/us/pattern.php?id=3432&lang=us
  http://www.ravelry.com/patterns/library/zig-zag-mittens-3
  http://www.ravelry.com/patterns/library/high-peaks-mittens-and-hat
  And my personal favorite--http://www.ravelry.com/patterns/library/duncan-dragon-puppet-mitten
  Go ahead, knit dragons for your hands! I dare you!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I had forgot about your sick humor Mrs Feisty. That dragon was really, really ugly :D I liked the zig-zag and the high peaks mittens though. The latter looks a bit Scandinavian. Swatch knitting next! Thanks for the tip!

   Delete
 2. Wow! Om din etsy butik alltså, vilken bra ide!!

  ReplyDelete
 3. Så kul med ditt företag och allt! Man kan säga att du lever min dröm. Heja dig!

  ReplyDelete