Friday, December 12, 2014

Fjorton par raggsockar


I slutet av förra året fick jag en förfrågan från en välgörenhetsorganisation i Lettland om jag kunde sticka raggsockar till ett gäng gamlingar på ett äldreboende. Jag bromsade mig själv till att inte sticka alla de där fjorton paren som behövdes på stört, men jag lovade att fixa det till jul i år. Och det gjorde jag. De första fem paren var inga problem. Sedan började det ta emot och därefter hände det för mycket och sockarna föll i glömska. Tills för någon månad sedan då jag insåg att det faktiskt snart var jul... Fast vid det laget hade jag i ärlighetens namn fått hjälp av Hemliga Doris som stickat tre par. För någon vecka sedan skickade jag så iväg fjorton par sockar, två mössor och två par halvvantar till Lettland. Förhoppningsvis värmer det någon lagom till jul. Däremot lär det inte bli raggsockar till folk här i första taget. Jag är lite lätt less på det hela.

Stort tack till Doris som stickat med mig och till Frisky Frog, Playsweetmusic, garntrassel och De otaliga projekten som sponsrat med garn.

PS. Om du vill skänka stickade plagg till folk som verkligen behöver det, förmedlar jag gärna kontakt med Palidzesim (engelsk text) som är den organistaion som Stickhjälpen hjälpte förr.

10 comments:

 1. Så fint gjort, dom kommer värma gott dit dom kommer :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag hoppas det! De har det inte alltid så kul där borta... :S

   Delete
 2. Det var både duktigt och fint gjort av dig.

  ReplyDelete
 3. En flott innsats! 14 par sokker er 28 enkeltsokker, maaaange sokker!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är ett gäng. Även om jag bara gjorde 22 av dem... :P

   Delete
 4. Väldigt fint av dig att sticka och ge till dem som behöver. 💕 Eftersom jag stickat 15 par i år (12 i utmaningen, ett par i barnstorlek och två till julklappar) förstår jag hur du känner. Blurk för sockstickning!!
  /kram

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha, fast jag gillar sockstickning! Jag gillar bara inte att sticka tjocka sockar... Blurk för tjocksockar! :D

   Delete