Sunday, December 14, 2014

Bloody Sunday


Det var vad sambon sa när draken (ankhanen) gjorde sina sista dödsryckningar med allt vad det innebär. Vi har haft mercy kill idag. De båda tupparna var det kanske inte så synd om, men det är jäkligt många kacklare i hönshuset och eftersom tuppar generellt värper jäkligt dåligt...

Ankorna var det faktiskt lite värre med. Draken hade ett igenmurat öga som inte ville bli bättre och honan hade konstanta ryckningar i vingarna. Antagligen något slags nervfel, men hey, vad vet jag. Det var dags, helt enkelt.

Så varför visar jag då bilder på får? Tja, det var blodbad där med. Nike och Eskil har gjort sitt hos damerna och fick återförenas med Johnny Rocker och Pål i baggfållan. Inget kärt återseende. Så fort det kommer till nya individer – eller för all del försvinner några, måste man givetvis göra upp om rangordningen igen. Någonstans i den leken sprack något bokstavligen på Eskil och eftersom de fortsatte buffa på varandra var alla snart blodiga. Fållan också. Inte några enorma längder volymmässigt, men på ljusa får syns det jäkligt väl...

Färdiga klara klonk.
Gang-bang (med horn).
Allmänt kaos.
Dans runt baggen.
Rumpklättring.


Vem som vunnit tronen stod inte klart när jag lämnade ladugården efter att ha spanat på dem i någon knapp halvtimme. Men Johnny Rocker bangade på Nike som bangade på Eskil som mest sprang runt och blödde. Det enda som står klart är att Pål (den mörkare baggen med horn) är långt ner på rangskalan och att det är Nike (som är på väg upp på Eskils rygg på nedersta bilden) och Eskil som fightas om förstaplaceringen. Johnny Rocker (som står brevid och tittar på, på samma bild) är mest irriterande som vanligt.

8 comments:

 1. Dyrelivet er ikke bare rosenrødt! Takk for oppdateringer om det som ikke er søtt også.

  ReplyDelete
 2. Baggar brukar må bra av att ha en trång fålla i början, så att de inte kan ta sats och stångas. Då de trängs får alla samma lukt, och så släpper man på och gör fållan större vartefter. De kan faktiskt stånga ihjäl varandra. Ha en God Jul!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag hade faktiskt inte en tanke på att sätta dem i en mindre fålla än den de har (där de kan backa ett steg) men det kanske är något att fundera på till nästa gång. Vi har provat tidigare att sätta baggarna trångt tillsammans, men jag tycker inte att det gjorde någon större skillnad... Kanske är en dag i liten fålla för lite?

   Delete
 3. Oj oj, det där ser ganska farligt ut! Det händer att de lyckas ha ihjäl varandra, när de håller på sådär. =/ Prova att ställa dem trängre, riktigt trångt så de inte kan backa och stångas, några dagar, så brukar det gå bra och blodvitefritt, till...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Några dagar? Ska vi lyckas få till det i några dagar är det ombyggnad av ladugården som gäller. Alternativt inköp av Knarrhultgrindar. Rocker och Pål ska in och göra efterarbetet hos tackorna, så vi får väl minska ner fållan lite till nästa gång. Det var Eskilts hornknoppar som fick sig en törn. Men han blev boss.

   Delete
 4. En dag räcker inte. Gör egna grindar, lösa, eller köp några, som man sätter ihop med spännband. Då kan man utöka och minska fållen, det är för övrigt användbart till mycket, grindar. God Jul till er alla!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Knarrhultgrindar står på inköpslistan, men vi har liksom inte riktigt sett behovet av dem förrän alldeles nyligen. Får fundera ut något till nästa sammanförning. Fållan är inte jättestor så vid närmare eftertanke borde det kanske vara ganska enkelt att få ner storleken lite mer på den. Fast utfodringen blir lite huvudbry. Det ordnar sig. Man lär sig alltid något nytt. Tack för feedbacken! Flickorna mår bra, kan jag hälsa! :D

   Delete