Saturday, October 4, 2014

Tröjan med det ofina namnet


Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg Papillion. Garn inhandlades redan i mellandagarna, men det var först när jag kom ombord på cementlastaren i mars som jag kom igång med stickandet. Tröjan blev min snuttefilt ombord. Varje dag efter middagen kröp jag upp i kojen, tog fram stickningen och slog på videon. (Det var inte speciellt många sociala aktiviteter ombord, så jag klämde tre säsonger av King of Thrones, otaliga videofilmer och stickade mycket.)


När den väl var klar, tyckte jag att den var lite stor och trivdes inte riktigt i den. Faktum är att jag blev skitsnopen. Det var något med ärmarna. Kan hända ökade jag lite mer i ärmen, kanske var inte det så smart. Folk försökte övertyga mig om att det inte såg konstigt ut och jag använde den ändå. Så kom sommaren och värmen och nu när det börjat kyla på igen, är det helt uppenbart att den inte sitter helt bra. Fast det beror kanske mer på att jag gått ner i vikt än att tröjan fått sämre passform. Jag kommer behöva sy in den – jag är bara inte helt på det klara med exakt hur det ska gå till. Den är hur som helst stickad i Navia Duo – ett väldigt, väldigt trevligt garn att sticka i. Noppar tyvärr lite vid användning.


Vad papillion betyder? Fjäril tror jag. Någon sa att det såg ut som snippor. Efter det kunde jag inte låta bli att döpa om den till "Muttröjan". För ärligt talat... Om du tittar riktigt noga...8 comments:

 1. Ok, når du først satte oss på tanken... så er det umulig å ikke tenke det. Takk skal du ha! Men fargen var fin!

  ReplyDelete
 2. Absolut en snipptröja! Men den är väldigt fin!

  ReplyDelete
 3. Tycker den är väldigt fin och en så härlig färg, har själv varit sugen på att sticka den ett tag! Kamillas kofta till Avmaskat har haft arbetsnamnet "Snippkoftan"..kika närmare så förstår du varför ;)

  ReplyDelete
 4. Haha! Jag tänkte på det innan jag läste slutet. =D
  PS. Snart ses vi vid symaskinerna!

  ReplyDelete
 5. Jag tycker ju att tröjan är otroligt fin ändå men nu kan man ju inte låta bli att tänka på likheten :)

  ReplyDelete
 6. Vacker tröja men jag förstår vad du menar med namnet, tur att den inte är rosa, kanske?
  Retligt när det inte sitter...rätt...

  ReplyDelete
 7. Haha... Ja det gör det jo! :) hur som helst så var den väldigt fin! Men visst blir man lite trött när man är färdig och det inte sitter som det ska! Men det blir säkert bättre om du syr in den lite då :) kram

  ReplyDelete
 8. Jag tycker att den är fin, även om jag ser likheten. =)
  Hörde att ni hade det bra i Borås, men nästa gång får vi allt planera lite bättre så vi kan ses en stund i alla fall.
  /kram

  ReplyDelete