Thursday, October 2, 2014

Höstens spinnkurser på Tummelisa

Under hösten kommer jag att hålla tre spinnkurser hos Tummelisa Garn på Norra Gubberogatan 8 i Göteborg. Det finns något både för dig som är nybörjare och för dig som spunnit ett tag men vill ta ett steg vidare i utvecklingen. Hänga på vettja!Nybörjarkurs – Lär dig spinna ditt eget garn på slända
Kursen vänder sig till dig som aldrig spunnit tidigare, eller till dig som kanske har provat men inte riktigt fått till en sammanhängande tråd.

Vi går igenom grunderna om vad man ska tänka på när man spinner, vilken slända som är lättast att använda, vilken ull som är enklast att börja med och hur man efterbehandlar sitt handspunna garn. Mest tid kommer vi att lägga på själva spinnandet och teknikerna kring det. Vi utgår från dina förutsättningar och hittar den teknik som passar dig bäst. Målet är att du efter avslutad kurs ska gå hem med ditt första egna handspunna tvåtrådiga garn.

Förkunskapskrav: Inga
Material: Slända och ull att spinna av ingår i priset.
När: 26 oktober eller 16 november
Tid: 13-17 inklusive en kortare rast där det bjuds på kaffe, te, smörgås och kaka.
Pris: 730 kronor


Fortsättningskurs – Spinn det garn du vill ha
Kursen vänder sig till dig som redan kan spinna en sammanhängande tråd, men som kanske inte riktigt får garnet att se ut som du vill.

Vi tittar närmare på vad det är som gör att man får ett jämt garn och hur man med den kunskapen kan spinna både jämna och ojämna garner. Vi testar att spinna tunnare och tjockare garner och när vi ändå är igång tittar vi lite närmare på hur man tvinnar tvåtrådigt garn. Om du är intresserad av att lära sig andean plying, går vi igenom det också. Målet är att du efter avslutad kurs har kunskap i och har testat på de olika teknikerna som styr garnets jämnhet och tjocklek, samt grunderna hur man får ett jämt respektive ojämnt tvinnat (effekt-)garn.

Förkunskapskrav: Att du kan spinna en sammanhängande tråd när du börjar kursen.
Material: Ull att spinna med ingår i priset. Ta med dig egen slända eller spinnrock. (Även slända går att köpa vid kurstillfället.)
När: 2 november
Tid: 13-17 inklusive en kortare rast där det bjuds på kaffe, te, smörgås och kaka.
Pris: 630 kronor

Anmälan för samtliga kurser sker swedishfibre@gmail.com.  Efter besked om att det finns plats kvar vill vi ha din betalning via bankgiro 571-2153, inom 3 bankdagar. Observera att anmälan är bindande. Uppge namn, adress och telefonnummer på betalningen.

4 comments:

 1. Oh vad kul det hade varit med en fortsättningskurs. Tyvärr fel datum för mig. Hoppas det blir fler tillfällen :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Visst blir det fler tillfällen! Jag håller dig uppdaterad ;)

   Delete
 2. Fi fasiken vad jag skulle vilja gå den där fortsättningskursen! Den är perfekt för mig, jag kan få till en tråd men skulle vilja ha lite mer kontroll på vad jag gör. Synd att du inte håller kurser i Stockholm!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är absolut inga problem att hålla kurser i Stockholm! Får vi bara ihop tillräckligt många deltagare och hittar en lokal (någons vardagsrum?) att vara i, så kommer jag! På riktigt.

   Delete