Tuesday, December 3, 2013

Vissa julmarknader blir lätt dyra


I fredags var jag på utflykt med tjejen bakom Garntrassel. Hon hade sett att Bohusläns museum hade julmarknad (som kallas Midvinterfest) och tyckte att vi skulle åka dit. Sagt och gjort.

Jag lyckades att hålla fingrarna något sånär i styr större delen av utställningen (en liten julklapp till en inte ont anande vän samt en till mig själv), men sen sket dig sig totalt när jag kom bort till kapporna.

Jag tror att jag tog på mig den grå kappan i filtad ull för att kunna skratta åt den. "Ärmarna är för korta" var det första jag sa. (Men det var de ju inte.) Och sedan hamnade jag framför spegeln och kappan växte liksom fast på kroppen... Blängde lite på prislappen och gick en ordentlig brottningsmatch med mig själv innan jag till sist inte hängde tillbaka den på galjen. (Mitt största försvar är att jag inte köpte någon vinterjacka förra året. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall.) Så den fick följa med hem och jag gillar den. Skarpt. Sambon menade att jag såg ut som ett grått troll i den. Jag tror han menar väl. På något konstigt manligt sätt.

Kappan är lite lätt assymetrisk, är insvängd på de rätta ställena och när man knäpper den sitter den precis som jag vill att en kappa ska sitta. Som en smäck. Jag har redan glömt vad den kostade och är numer enbart lycklig.

PS. Sjalen på bilden ska få sig ett eget inlägg så snart jag hittat en fotograf. Det kan dröja precis hur länge som helst. (Fotografer går i ide på vintern.) Tills dess tänker jag fortsätta använda den flitigt. Fattar inte varför jag väntat så länge på att sticka den. (Vad har du varit i hela mitt liv!?)