Monday, October 21, 2013

Tre stickade vänner till kökspersonalen


Jag har skrattat mig till träningsvärk i magen den här helgen. Det var stickevent i Habo med systrarna Bill och Bull, deras ungar och ett helt gäng goa stickande (och virkande) människor. De där kalasen i Habo är guld värda.

Självklart har jag inga bilder från det, (vem orkar springa runt med en kamera när man har som roligast?) men jag har några presenter att visa. Det hör ju till att värdarna får något litet. I år tog jag den enkla vägen ut och köpte dem varsin flaska vin. Däremot tyckte jag att tjejerna i köket (avkommorna till Bill och Bull) kunde få något lite mer genomtänkt. Så jag pysslade ihop tre små figurer som på ett eller annat vis skulle återspegla någon egenskap hos dem. Här är resultatet.

Till E som sägs ha ett väldigt stort hjärta. 


Till M som läser på textilhögskolan i Borås och är besatt av stygn per centimeter på herrskjortor.
(Jag har preppat den med gift M, så om du ger den till Max...)


 Till T som är bokslukerska och mycket klok (?!)


Figurerna är stickade i handspunnet garn (förutom hjärtat som är stickat i Fabel), stoppade med vadd och konstruerade efter gratismönster funna på Ravelry. Musen heter Marisol the Knitted Mouse, hjärtat Hearts Hearts, kaninen Little Baby Bunny och ugglan är en modifierad version av Chubby Chirps där jag lagt till en del ökningar i kroppen och stickat på "uggleöron". Ögonen på ugglan är gjorda av filtad ull och ett par knappar jag hittade i en fyndkorg hos Tummelisa för ett tag sedan. Kaninens skjorta är också av filtad ull. (Den egna enorma stashen.) På samtliga djur har jag använt mig av filtnålar för att forma ögon, näbbar, nosar, samt fästa hjärtat vid tassarna på musen. Det har varit en del pysslande, men shit vad kul jag hade!

Helgen i övrigt var en rejäl egoboost. Tack för alla snälla ord om precis allt möjligt! Önskar att det var stickläger oftare!