Wednesday, September 25, 2013

Kami Hat - ett svårt beroendeframkallande mönster


Det här är den första av tre likadana mössor jag stickat. Alla tre direkt efter varandra. I samma garn. Lite fantasilöst, jag vet. Men mönstret är skitsnyggt, busenkelt och garnet är the best. Dessutom sitter den jäkligt skönt på skulten och ser (enligt min mening) rätt okej ut på också.

Jag är lite kräsen med mössor. Gud glömde mitt huvud när jag skapades. (Eller så var det kanske päronen som hade exceptionellt dåliga gener?) Det hade i alla fall kunnat förklara varför det är så litet. Hur många vuxna kollar barnavdelningen när de ska köpa cykelhjälm, liksom? Kanske försökte han fixa till det genom att platta ut det lite, men i mitt tycke hade det lika gärna kunnat vara. Litet och platt huvud främjar inte något mer än att de flesta mössor ser jäkligt konstiga ut på mig. Baskrar kan vi glömma. (Vilket jag sörjer lite emellanåt.)


However, mönstret heter Kami Hat, är gratis och designat av Katie Schumm. Rekommenderas med alla fingrar och tår. (Kan man säga så?) Garnet är ONION Organic Cotton + Merino Wool och är inhandlat hos Tummelisa. Det gick åt 53 gram och tipset är att göra några varv färre än vad som sägs i mönstret så att man klarar sig på ett nystan. Lagom varm så här innan det blivit kallt på riktigt ute. Hur den är i snorkalla vintern får jag återkomma om. Vet i alla fall att jag har en tendens att inte vilja ta den av mig när jag kommer in. Så kan det vara.

Edit:
Eftersom jag som sagt har ett väldigt litet huvud, har jag använt samma antal maskor i uppläggningen som i orginalmönstret – trots att jag använt ett mycket tunnare garn och mindre stickor. När man i mönstret rekommenderar ett garn med 16 maskor per 10 cm, har mitt ONION-garn hela 20 maskor per 10 cm på stickor 4.00 mm.