Monday, July 1, 2013

Vid flyttuppackning bör garn prioriteras


Flytten är avklarad och jag bor numer i ett ostrukturerat och halvmöblerat kaos av kartonger och överflödiga möbler. Hur man kan flytta från en längehet på cirkus 80 kvadrat till ett hus på 200 kvadrat plus och ha överflöd av möbler är en gåta, men det går bevisligen.

Stuktur är inte min starkaste sida. Inte planering eller prioritering heller. Alltså börjar jag sortera i garnrummet. (Självklart har jag ett garnrum - ett stort sådant.) Erik hade kanske eventuellt önskat att jag börjat på ett annat ställe, men är trots allt rätt förstående. Kom inte längre än till två kartonder och nu ser, två kartonger är halva bokhyllan och jag har ett antal lådor kvar...

Jag har funderat rätt länge på att sälja av garn, men varje gång jag sätter mig ner och börjar sortera tänker jag att jag kanske kommer att behöva det... Någon gång... Sist jag verkligen hade bestämt mig för avyttring, råkade jag stöta på min hamstrande stickgranne. Inte bra om man vill rensa i röran. Väldigt bra om man vill att någon ska hålla med en om att allt som kan sparas bör sparas. Hon tyckte det var en exceptionellt dålig idé att göra sig av med garn och föreslog att jag skulle magisinera det i banakartonger på vinden. Det ligger något i det... (Särskilt här i det nya där vi har hur till synes ändlöst med förvaringsutrymmen.) Men ändå... Det blir nog bloppis snart. Så är du på jakt efter ullgarner ska du hålla ögonen öppna.