Wednesday, May 8, 2013

PRESSTOP: Extra extra, stoppa pressarna!Ni har väl sett dagens största nyhet? Clara och Kamilla släpper en stickbok i höst! Om vantar. Så klart!

Hejja hejja och stort grattis från mig!

The man who walk with sheep


Hur man förflyttar en skock får mellan två hagar: 

1. hämta en hink med mat
2. skramla med hinken
3. öppna hagen
4. börja gå

Det var betessläpp igår. Gannbonden skakde på huvudet skakat på huvudet när jag presenterade min "skramla-med-matburken-teori" för att få fåren till nya hagen. (Den fungerar tydligen inte på kor och fungerar det inte på kor, fungerar det inte på får heller. Bondens logik, alltså, inte min.) Självklart fungerade det! Vem behöver koppel när man har mat? (Går att applicera på hundar också.)

Om de hade varit hundar hade man kallat dem matmotiverade. Det är ett rätt passande ord för får också. Det är kanske 200 meter mellan vinterhagen och den nya. Det råkar ligga en skog emellan, men så länge hinkarna skrammlade var det inga problem. Väl ute i den nya hagen upptäckte de gräs och så körde de alla (inklusive lammen) huvudena i backen och började beta.

Det kanske bör tilläggas att de fått mat ur samma hinkar större delen av vintern. Man måste givetvis vänja dem vid att hink + skrammel = mat. Men, så snart de kommit underfund med det, kan man lura dem nästan vart som helst. Tillbaka in i hagen när de har rymt, till exempel. Fast mina får rymmer inte. Inte än i alla fall...