Thursday, May 2, 2013

Tacka!


Vi anade att det var något på G i gårkväll när Molly (aka Trean) började stångas med Holly, Biffens mamma. Eller om det var tvärt om, jag vet inte, men de brukar inte bråka. Hur som helst, vi drog slutsatsen om att det var lamm på gång och stängde in henne i lammningsboxen. Hon rymde två gånger därifrån och det slutade med att hon lammade ute i hagen.

Det blev ett tacklamm och hon är väldigt mycket större än det första. Som i att hon är större nu som nyfödd, än Biffen som är hunnit bli en och en halv vecka.  Å andra sidan är hennes mamma rätt rejäl.

Hon har rätt lustig päls, lammet. Huvud och ben är ludet med längre, rakt hår, främre delen av kroppen har finullskrus och bakre delen är mer vågigt. Ska bli väldigt intressant och se hur det artar sig. För hon får stanna, förutsatt att hon är frisk. Tackor hamnar inte på bordet i första taget!

Apropå lamm och päls så växer Biffen han med. Han är för övrigt finullskrullig över större delen av kroppen. För dig som inte vet vad det innebär, ska jag visa så snart lillan fått några dagar ensam med sin mamma i lammningsboxen. Då ska jag hålla upp dem brevid varandra så du kan få se skillnaden. Det är rätt häftigt. Att de se så lika ut, ändå vara så olika och dessutom se ut som två får i ett.

Lillan är onamnad än så länge, men hennes mamma bräker inte som ett får utan råmar som en ko, så det kan bli Rosa. Eller kanske Bella. Eller, som sambon föreslog sist det var lamm på G, Hjördis. Vi får se... Vad föreslår du?