Wednesday, May 1, 2013

Från sushi till garn och om Carol som gjorde rullenFibrerna till det här garnet kom i sushirullar med rött i mitten och vitt runtom. (Du kan se hur de såg ut här.) Det är en blandning av merino, mohair, yak och silk noils. (Noils är små pluttar, sådana som prickarna man brukar se i tweedgarner och -tyger.) Fibern var kul att spinna och garnet det ser ganska "rått" ut, trots att det är supermjukt.

Jag har tänkt sticka en cowl av det. Något i stil med Laura Chaus Attabi Cowl, men ändå inte. Ser den framför mig, men har inte hittat något mönster som stämmer överens med det jag ser, så jag får väl improvisera.

Fibrerna kommer från Carol på FeistyWomanDesigns. Carol satte sig i en bil och körde i sex timmar för att träffa mig när sambon och jag var över i staterna förrförra året. "Sex timmar är ett stenkast för oss i USA" sa hon när jag påpekade att det var en ganska lång väg för henne att åka. Hon var en väldigt speciell kvinna. Hon gav mig en spinnlektion på sin Journey Wheel (det är en spinnrock som är påminner om ett hopfällbart skåp, är snordyr och ser ut så här) på ett hotellrum i Toronto medan vi satt och pratade om livet. Samma morgon hade hon och hennes man Skip tagit med oss in till stan för att käka frukost med sina vänner och göra staden som sambon ville bli kvar i. (Då bor alltså Carol i Pittsburgh. Det är en bit från Toronto...) Ibland är det synd att folk bor så jäkla långt bort...