Sunday, April 28, 2013

Spinnkärringen i pörtet eller svullen sjöman på lammsläpp


Idag har jag varit på lammsläpp på en gård några kilometer hemifrån. Satt och spann i en gammal lada medan folk sålde lefsor (stekt mjukt tunnbröd, typ) och marmelad runtomkring. Kände mig lite som en gammal kärring i ett mörkt pörte, ful som stryk och tämligen ledbruten. Som tur var satt jag med min friska sida åt ingången, så folk hoppade inte till förrän de kom riktigt nära. Bara pensionärerna vågade fråga vad jag gjort. Ungarna stirrade och föräldrarna försökte låtsas som ingenting. Undrar själv hur jag hade reagerat. Kanske borde jag egentligen ha stannat hemma. Dessutom är det är lurigt att köra bil med bara ett seende öga. Visst, det är en vanesak,  men just nu är det nog något jag bör undvika.


Inflammationen börjar bli jobbig. Trodde i ärlightens namn att det skulle vända i natt, men icke. Snarare tvärt om. Ser ni "butt cracken?" (Luta huvudet åt vänster och skåda stjärtskåran.) Kan också påminna om ankläppar. Fast i ögat då. På något vänster lyckades jag tjata mig till en läkartid på en jourvårdcentral som jag absolut inte är listad på och egentligen inte kan få tid hos utan att ringa 1177. (Sjukvårdsupplysningen.) De ville konsultera med läkare och ringde upp mig, ställde tre frågor - och gav mig en tid. Jag börjar bli orolig på riktigt. Med tanke på att de började med att säga att de var "knôkade" idag, kan det hända att de tyckte det lät mindre bra de med.

Hagbygge i en bildGårdagen kan sammanfattas med bilden ovan.Vi hade gott om hjälp och nu har vi en jättefin sommarhage till bääarna. Fast vi måste ha en till, (parasitrisk och grejor) så det blir till att bjussa på öl och barbeque snart igen.