Monday, October 21, 2013

Tre stickade vänner till kökspersonalen


Jag har skrattat mig till träningsvärk i magen den här helgen. Det var stickevent i Habo med systrarna Bill och Bull, deras ungar och ett helt gäng goa stickande (och virkande) människor. De där kalasen i Habo är guld värda.

Självklart har jag inga bilder från det, (vem orkar springa runt med en kamera när man har som roligast?) men jag har några presenter att visa. Det hör ju till att värdarna får något litet. I år tog jag den enkla vägen ut och köpte dem varsin flaska vin. Däremot tyckte jag att tjejerna i köket (avkommorna till Bill och Bull) kunde få något lite mer genomtänkt. Så jag pysslade ihop tre små figurer som på ett eller annat vis skulle återspegla någon egenskap hos dem. Här är resultatet.

Till E som sägs ha ett väldigt stort hjärta. 


Till M som läser på textilhögskolan i Borås och är besatt av stygn per centimeter på herrskjortor.
(Jag har preppat den med gift M, så om du ger den till Max...)


 Till T som är bokslukerska och mycket klok (?!)


Figurerna är stickade i handspunnet garn (förutom hjärtat som är stickat i Fabel), stoppade med vadd och konstruerade efter gratismönster funna på Ravelry. Musen heter Marisol the Knitted Mouse, hjärtat Hearts Hearts, kaninen Little Baby Bunny och ugglan är en modifierad version av Chubby Chirps där jag lagt till en del ökningar i kroppen och stickat på "uggleöron". Ögonen på ugglan är gjorda av filtad ull och ett par knappar jag hittade i en fyndkorg hos Tummelisa för ett tag sedan. Kaninens skjorta är också av filtad ull. (Den egna enorma stashen.) På samtliga djur har jag använt mig av filtnålar för att forma ögon, näbbar, nosar, samt fästa hjärtat vid tassarna på musen. Det har varit en del pysslande, men shit vad kul jag hade!

Helgen i övrigt var en rejäl egoboost. Tack för alla snälla ord om precis allt möjligt! Önskar att det var stickläger oftare!

20 comments:

 1. Så otroligt söta, dom ser verkligen mjuka och gosiga ut i ditt hemgjorda garn.

  ReplyDelete
 2. Tror aldrig jag har blivit kallad avkomma förut, men du skrev ju iaf inte inavlad ;) Jag håller med om att vi har haft mer kul än vad som är nyttigt för magmusklerna i helgen, och LOVAR att inte ge lille kaninen till Max, det är bara mammas grejer jag låter honom leka med.. :D Kaninen ska bli maskot i mitt syskrin i skolan! Så att jag kan tänka på stickevent och skratta lite när jag som en besatt sprättar samma söm för sjunde gången och egentligen bara vill gråta.. :)
  Många kramar!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men det är ju sant? Att du är avkomma alltså. Hur stor inavelsgraden på dig är har jag inte koll på. Har du? ;) Skulle du trötta på sprättandet vet du att du är välkommen hit. Särskilt om du kan tänka dig att sprätta bort lite ull från de nya fåren. De kommer i morgon. *hint hint* ;)

   Delete
 3. Ett härligt leende på läpparna hade jag när jag åkte hem. Vilka gulliga presenter. Kram Goa Elin / marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Svårt att låta bli liksom! Länge leve lägerlivet! Kram!

   Delete
 4. De var sötare än söta! Gissa om tjejerna var stolta över sina personliga presenter. =) Tänk att du prickade dem så bra.
  Ja, vilken helg det blev - igen. Så skulle jag kunna ha det lite oftare. Jag och lillebrottaren var inte hemma förrän strax innan 11 så idag är vi allt lite sega, men vad gör det. Det fåniga leendet sitter säkert kvar långt in i nästa vecka.
  /kraaam

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bara de inte matar Max med dem så är jag nöjd! :)

   Delete
 5. Fantastiskt söta, det gulligaste jag sett på länge :) Ha det fint Karin

  ReplyDelete
 6. Du är för gullig. Tack för att du vill förgylla vår tillvaro med ditt goa skratt.
  Hoppas att mamsen blev glad för presenten. =)
  /Bill-Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha! Kan man göra annat än att skratta med tokar som er runtomkring sig? Mamsen har inte fått presenten än, men snart så!

   Delete
 7. puzz påre lillasyster :) en fantalastisk helg minsann!
  tack för de toppenfina presenter jag fick *glad*
  kraMyz

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vassegod siss! Undrar bara var MINA presenter är? ;) Fick du Rav-mejlet?

   Delete
 8. Ja det var kul att träffas igen! Fantastiska små djur du gjort! :-) Klart du ska va nöjd med dem!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Hur går det med tröjan, Cicci? Jag sliter på med min. Stickar. Repar upp. Stickar. Repar... Slår vad om att du blir klar före mig.

   Delete
  2. Men va f...? Du hade väl bara en kant kvar... och knappar. Har inte hunnit göra en maska sen jag kom hem, men åker till Tyskland i helgen. Då du. Några timmar i bil och på färja :-). Eller så tar jag med nåt som tar mindre plats...

   Delete
  3. Jo jo, men om jag hade lagt ihop alla gånger jag stickat och repat upp precis samma parti hade jag haft TRE tröjor vid det här laget! Får det inte att bli snyggt. Och om man inte gillar det är det lika bra att repa upp, för meningen är väl att man i alla fall ska kunna skrutta runt med den hemma? Åtminstonde? (Funderar fortfarande på att sno Froggens - det går fortare.)

   Delete
 9. Åh, så himla fina figurer! Du är så fin som gör sånt för andra! Kram

  ReplyDelete