Tuesday, October 22, 2013

Juklappsvantar till Fule


Jag har två bröder, båda yngre än mig. Den äldste kallas Fule och jag har aldrig fattat varför. Det är inte ens i närheten av hans riktiga namn och speciellt ful är han inte heller. Snarare tvärt om skulle jag vilja säga. (Men jag är ju å andra sidan partisk.)

Hur som haver. Jag hade lite panik vid julklappsplanerandet förra året. (Ni som minns pungvärmaren kanske kan ana desperationen?) Jag ogillar starkt att köpa julklappar. Min familj har haft en lätt hysterisk tradition av att handla julklapparna på julaftons morgon. Förutom att det är väldens absolut sämsta tradition, tror jag att det är därifrån jag fått den panikartade känslan som ger mig kalla fötter vid julklappshandling. Den som gör att jag vänder i dörren till affären. Även om jag är ute i god tid. Så Fule fick handstickade fingervantar i julklapp. Eller rättare sagt, han fick en papperslapp där det stod att han hade fått ett par vantar. De var bara inte tillverkade än.


Jag hintade redan då, förra julen, om att de inte skulle komma innan vintern tog slut. Han muttrade något och så föll det i glömska. Men för ett tag sedan började det ju bli kallt igen och det kan hända att han pikat mig lite för de där vantarna. De var påbörjade, men hade liksom... Tappat i prioriteringen när något annat kanske lite roligare hade dykt upp. Men, ju kallare det blev, detsto tätatre haglade pikarna. Till slut fick jag nog, tog mig själv i kragen, bjöd över honom och hans flickvän och panikstickade fingrar till honom på en kväll bara så han kunde prova i alla fall ena handen och säga om det kändes rätt. 


När jag väl fått upp ångan var det piece o'cake att färdigställa dem. De är lite bylsiga på handryggen även för honom, men det kan man fixa till med lite veck och tråd om han skulle känna att det behöver åtgärdas. Eftersom brorsan inte var i närheten förra helgen när Anna var här, fick jag agera modell. En väldigt glad modell, som ni kanske ser. (Annas kommentar precis innan var "och så kan du leeee också, Elin". Yes ma'm! Är inte alltid helt bekväm framför kameran om man säger så.)

Mönstret heter Basic Glove Pattern och kommer från en bok av Ann Budd. Garnet heter Regia 6-färdig och är ett av de där nystanen som legat i min stash i cirkus tre år. Det gick åt 81 gram. Funderar på att göra ett par torgvantar vantar till mig själv i resterna.

4 comments:

 1. Det där med julklappsångest känner jag igen, så fort löven faller börjar det och sen stiger paniken tills jag kan andas ut runt annandagen...

  Men det här var ju en kanonfin present! Nu är det bara att komma på årets present också...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh, annandagen skämdes jag fortfarande för att jag gett en pungvärmare till brorsan och han för en gång skull öppnat plånboken och köpt mig en elektrisk tandborste (och inte tre plastbyttor för 19,90 på City Gross). Och jag har bannemej redan ågren inför årets julklappsfixande. Suck! Om du kommer underfund med hur man undkommer de där känslorna tar jag mer än gärna emot tips!

   Delete