Tuesday, October 1, 2013

Donald goes naked


Det var fårklippning på schemat i helgen. Igen. Tackan Donald (det var inte jag som kom på det namnet) hade gått alldeles för länge med kläderna på. Resultatet var en allmänt tråkig ull, lite lätt tovad. En frisör hade nog kallat det "frissiga toppar". Får ta en närmare titt på den någon dag framöver för att se om det är någon idé att använda det. (Bör väl tilläggas att jag är jäkligt petig med ullen. Det behöver inte vara fel på den, men om jag inte känner att jag vill lägga ner tid på den brukar jag ge den till någon som gör en annan bedömning än vad jag gör.) Ur ullsynpunkt skulle jag ha klippt henne tidigare, men livet (jobb, ryggskott och regn) har liksom kommit i vägen. Jag klipper fortfarande för hand med en vanlig hederlig fårsax men har åtminstonde fått upp tempot på klippningen rejält. (Det tar inte tre timmar att klippa en tacka längre...)

På tal om ull är det verkligen dags för mig att ta tag i spinnandet ordentligt igen. Har precis flyttat över ullen från garaget till stallet. (Eller ja, resterna av det som en gång i tiden var stall. Nu är det en friggebo modell större, typ.) Jag har en hel del ull. Det mesta har jag varit duktig nog att tvätta, men prepareringen är kvar. Har inte riktigt haft ro för spinningen det senaste, men det ser ut att bli en hel del tid för sådant inom en snar framtid...

Och apropå spinning, intresset för spinnlektion på spinnrock var mycket större än vad jag trott och ens kunnat hoppas på! Tack alla ni som hörde av er! Ni ska alla ha fått ett svarsmejl från mig. (Om du inte har fått det, snälla hör av dig till mig på the_seaman@msn.com!) Jag har valt ut två "försökskaniner" och har så gott som bestämt mig för att hålla nybörjarkurser för både slända och sprinnrock framöver. Mer information om det kommer!

Och när vi ändå är inne på anmälningar och grejor – du som väntar på att vinnarna i utlottningen ska dras, får vänta en vecka till. Jag tänkte att man skulle ha en vecka på sig att lämna en kommentar, men fick hjärnsläpp när jag angav datumet och vips så blev det två veckors "anmälningstid" istället för en. Sådeles pågår utlottningen fram till 8 oktober. Bara så ni vet.

5 comments:

 1. De ser så roliga ut när de sitter så där. Typ hej jag bara sitter och chillar :P

  ReplyDelete
 2. Så fin! Och vilken vacker färg på ullen!

  ReplyDelete
 3. Öh, de är typ sövda eller? Ha ha, den bruden är oslagbar.
  Hoppas att det går bra med alla djur. =)
  /Bull

  ReplyDelete
 4. Det ser riktigt härligt ut tycker jag! Är lite avis på ditt fårinnehav ;-)
  Tack för att du kommenterade mitt actionbebis-inlägg! Jag hoppades att det skulle roa någon :-D
  Hoppas också du inte blir avskräckt! Det är inte alla dagar som ser ut sådär :-)

  ReplyDelete
 5. Den översta bilden är verkligen så härlig!

  ReplyDelete