Sunday, September 29, 2013

In love, typ – och ett rop på hjälp


The new guy have arrived. Namnlös. Stilig som få. Sambon ville kalla honom Bosse efter en pedofil i Lorry. Fast jag som redan är halvkär i denne (so far till synes kolugna) helt bedårande värmlännig vägrar att förnedra honom på det sättet. Kanske kan vi kalla honom Charmören. Eller Snyggingen. Eller The Stud. Eller... Förslag, någon?

Det är alltså en ny bagge in tha hood. I dagsläget har vi tre baggar på fyra tackor. Lite lätt övertalighet på baggarna där. (Även när Steken blivit stek, vilket han lär bli någon gång i slutet av månaden eller så.)

Så varför så få tackor undrar ni? Jo, för att de nya tackorna från från Östersundstrakten är stenfast där de är. När jag ringde för att boka transporten tidigare i veckan, visade det sig att Jordbruksverket ändrat reglerna för djurtransporter under sommaren. Helt plötsligt kör den tilltänkta transportfirman inte längre får. Den nya tillfrågade firman (som varit väldigt tillmötesgående och gärna kör får) har ingen körning planerad neråt landet och en enkel biljett för fåren kostar lite i överkant (även om det inte är dyrt i förhållande till milantalet). Så helt plötsligt sitter vi med tokmånga baggar på tokfå tackor.

Följdfrågor till er där ute i landet blir alltså (och snälla, hjälp mig med det här): 
a) någon som är intresserad att dela djurtransport med random djur modell större än hund eller katt från Östersundstrakten (typ ett norrländskt stenkast på xx mil från Östersund/Krokom?)
b) någon som vill ha fina Värmlandstackor och/eller -baggar från tillförlitlig uppfödare (genbank,  MV3 och KRAV) - kontakta Fale Artut – eller mig.
c) någon som känner någon som kör djur(häst?)transporter från norr till söder (eller tvärt om) på något sånär regelbunden basis?

I fall av delad transport, kontakta mig. Vi dealar gärna om priset, bara vi får ner våra djur till en okej kostnad.

Alla tips eller intresseanmälningar mottages tacksamt!

3 comments:

 1. Hej !
  Tycker att baggen ser ut att heta snygg Bäärt.

  ReplyDelete
 2. Hoppas det löser sig för er med transporten!
  Jag tycker nog att baggen ska heta som han ser ut; Gulletussinuss! Det är ju ett namn som passar in i eran familj också, haha :p

  ReplyDelete
 3. kolla in denna länken :http://www.pdrdjurtransport.se
  verkar transportera djur över hela landet.

  ReplyDelete