Thursday, June 27, 2013

INSPIRATION: Värsta sjalgarderoben

 
Ibland förlorar jag mig helt i Ravelry. För inte så länge sedan satt jag och nördade loss riktigt ordentligt genom att gå igenom och sortera min stash. Online alltså. (Vem har tid för städning i verkliga livet?!)

Eftersom jag inte är den enda fibernörden som länkar till företagen jag köper ull av, finns det ju en hel hög med människor där ute som spinner av samma typer av fiber som jag. Och eftersom jag är väldigt nyfiken kunde jag ju inte låta bli att se efter vad andra hade spunnit av sina fibrer och vips var jag inne på Maliases profil.

Maliase, eller Renee som hon egentligen heter, är en sjukt duktig och inspirerande spinnerska. (I alla fall i mina ögon.) Och så har hon har en gigantisk stash av ull och fiber som gör mig grön av avund. När jag blir rik ska jag också ha en sån... (Ja, efter att jag köpt traktor, betesputs och andra nödvändiga maskiner till gården, då...) Hon bloggar på Any Way You Spin It och om du någon dag känner att inspirationen tryter kan du kika in där. Om inte nu med en gång, då. Snygga bilder har hon också. Hon inspirerade mig till att testa ett nytt sätt att spinna sockgarn på. Nu väntar jag bara på att jag ska få tummen ur och lägga upp för ett nytt par sockar så jag kan se om garnet håller bättre än de sockgarner jag brukar spinna.

Med Renees tillåtelse visar jag den av hennes bilder som kanske inspirerar mig mest av allihop –  hennes sjalgarderob. De är stickade av handspunnet garn och om ni undrar hur hon gjort för att få till de olika färgskiftningarna kan ni kika in på bloggen, hon har lagt upp bilder på det där. Det här är bara en av väldigt många grejor jag gillar med Ravelry. (Att man kan "spionera" och inspireras av andra.)

Om du inte är medlem på Ravelry än, bli det! Du kommer inte ångra dig!

4 comments:

 1. Oj, imponerande! Än har jag inte kommit så långt att jag stickat av mina hemspunna garner. Lycka till med flytten!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har du inte?! Då är det dags! Fast jag ska kanske inte säga så mycket, jag har rätt mycket i mina hyllor också.

   Delete
 2. Men jösses, vilka fina sjalar. Jag ska genast dyka in på hennes blogg :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gör det! Hon är väldigt bra på att förklara hur hon gör också!

   Delete