Monday, April 29, 2013

En dag på sjukhuset


Jag flirtade mig in på en jourcentral i går. De hade egentligen inte tid för mig och de tog inte emot folk via sin egen växel (allt skulle gått via vårdupplysnigen 1177.se) men av någon anledning gjorde de ett undantag. Kanske för att jag inte gav mig. Frågade hur illa det ska vara för att man ska få hjälp, hur stort kan ett ögonlock bli innan det inte kan bli större? Så syster Ulf skrev in mig. 

Efter en snabb undersökning av en allmänläkare fick jag en remiss i handen och skickades till ögonakuten på Uddevalla sjukhus. Jourläkaren galopperade in i skinnjacka och chinos. Han var jätteung för att vara specialist (tycker jag) men såg mycket läkarallvarlig och seriös ut, tittade på ögat med maskin, utan maskin, såg lite bekymrad ut, sa inte ett skit om hur det egentligen var ställt men ville ha mig röntgad. Det där samtalet han gjorde till röntgenavdelningen... Jag tror jag är glad att jag fattade mindre än hälften, för det lät inte bra. Men till och med jag fattade att tumör inte var med i bilden. Tack för den informationen. Men, skiktröntgen var visst inte igång på söndagar. Så jag fick fyra penicillintabletter och fick åka hem. 


Idag var det bara att åka tillbaka till sjukan för nya undersökningar. Titta här, ser du det här, vad är det för färg på den här, hm hm, akut röntgen. Jag satt och höll upp ögonlocken med fingrarna för att se något alls. Och så blodproven. Kanyler. Jag avskyr sånt. Jag är svårstucken och gillar inte att bli det. Dålig kombo. (Vem trodde att jag var blodgivare?!) Tre jävla gånger stack de mig. Men blodvärdena var okej, röntgen visade grönt och jag fick åka hem, men med en brasklapp om att jag skulle behöva komma tillbaka för uppföljningskontroll senare i veckan. Den unge allvarliga och väldigt seriösa läkaren skakade hand och sa till mig att ta lite is på ögat. Ja, och så hade han ju skrivit ut en låda penicillintabletter också. 

Folk gnäller på vården. Jag gjorde det häromdagen också för en helt annan grej som inte hör hit. Men varje gång jag har varit i kontakt med akutsjukvården i Trollhättan och Uddevalla har de gjort sitt jobb jäkligt bra. 

Och -  ni som undrade, jag sökte träffade en läkare redan i torsdags och fick behandling med cortisonsalva. Det hjälpte bara inte. Så, nog om ögon. I morgon lovar jag att blogga stickrelaterat.

PS. Tack för alla bättringsönskningar, de värmer! DS.

12 comments:

 1. Nu hoppas vi verkligen att det vänder och att du får nåt svar på vad det kan vara. Hoppas verkligen att du aldrig behöver vara med om något sådant här igen. Massor med läkande kramar.
  /Efwa

  ReplyDelete
 2. Ändå tur dom inte hittade något, hoppas nu antibiotika gör susen. God bättring :)

  ReplyDelete
 3. Skönt att det inte hittades någon tumör, men vad i hela friden är det för fel? Kan du inte bara bli lite förkyld? Inte för att man väljer men... Det var verkligen för eländigt! Håller tummarna!

  ReplyDelete
 4. Låter som om du fått god hjälp i alla fall. Hoppas så att penicillin är rätt såt du får ner den där svullnaden.
  Fortsätter skicka krya på dig-tankar!

  ReplyDelete
 5. Känns skönt att du är omhändertagen av specialister som kan sin sak. Håller tummarna för att det vänder nu.

  ReplyDelete
 6. Naj hu, hoppas det ger sig snart!!/Gotlandshälsningar Anita

  ReplyDelete
 7. Tack så hemskt mycket för krya-på-dig-hälsningarna! Det är på rätt väg nu. (Känns det som i alla fall.)

  ReplyDelete
 8. Men nu börjar det väl se bättre ut? Mindre skärtskåra över det tycker jag. Krya på dig!!

  ReplyDelete
 9. Men alltså det ser ju helg sjukt ut, kan de inte göra något mer än ge dig lite penicillin, så där ska det bara inte se ut!
  Hoppas du blir bra nu och helst igår!

  ReplyDelete
 10. Skönt att du har fått lite hjälp nu! Hoppas penicillinet hjälper. Kram

  ReplyDelete