Monday, January 21, 2013

Bara fem tröjor kvar


SÅ VAR ÅRETS första tröja klar. Den påbörjades i och för sig näst sista december förra året, men jag har bestämt att den får räknas till de sex tröjorna - så länge jag avslutar den sista två dagar innan nyår. (Inga regler utan undantag.) Är helnöjd! Drygt hälften av garnet (det mörkblå) kommer från stashen, resten är nyinköpt från Tummelisa. Båda garnerna var riktigt trevliga att sticka i och det ljusblå, Rowan Fine Tweed, finns det väl en viss risk för att jag kommer inhandla några fler nystan av. (Fast i en mörkgrön färg som jag gått och spanat på ett tag.) Men då får de inte läggas på hög. Sånt är numer ajja bajja i sjömanshemmet.

Apropå lager var jag på Strikk och inhandlade garn för att komplettera till ännu en tröja idag. Två garnprojekt ligger klara och väntar medan en andra tröja redan är i gång. Det går framåt. Dessutom fick jag stickat en spetssjal till mormors syster i helgen. Hon fyller åttio idag och jag tänkte att det kanske kunde vara värt en liten stickad present.

Mönster: Beata designat av Ann-Christine som äger Tummelisa och finns att köpa i butiken.
Garn: 163 gram Rowan Silk Tweed (från stashen) 147 gram (nyinköpt)  Rowan Fine Tweed.
Stickor: 3,5 mm (för att få en stickfasthet på 22 maskor, stickar löst.)

12 comments:

 1. Men oj, redan en tröja klar, har ju inte gått många dagar på 2013. Tack för det senaste tipset om att ändra fotostorlek, har ändrat genom att redigera indet av en slump.lägget, hittade

  ReplyDelete
 2. Bra jobbat! Randigt är ursnyggt!

  ReplyDelete
 3. Så stilig tröja, fina fällningar ovantill på den modellen, passar perfekt. Nu är du ju snart i mål, i det tempo du stickar har du alla tröjor före midsommar :)

  ReplyDelete
 4. Randigt äger! Förutom när det gäller att fästa trådar. =) Verkligen en fin modell och fina blå nyanser ihop. Jag är inte så blå, men jag har några härvor blåbärsgarn som borde få chansen. Jag försöker också mig på det där att bara komplettera till uttänkta projekt. Det får vara slut med enstaka nystan som bara blir "klapp-garn" och prydnad/utfyllnad i skåpen. =)
  Kram!
  /Anna

  ReplyDelete
 5. Härliga blå färger. Samlar på mig mod för att testa att sticka. Malin

  ReplyDelete
 6. Men ÅHH vad snygg den blev Elin !
  Passar ju suveränbra, blir säkert favorittröja, den var ju så tunn och mjuk också!
  Kram på dig jäntunge
  Gro

  ReplyDelete
 7. Monica: Jo, men du har hunnit med några vantar också... :)

  Mikaela, Amanda, Katarina och Hedvig: Tack!

  Mia: Man kan ju hoppas:)

  Myggan: Äh, trådarna tar man över ett glas vin med vänner. Eller ett glas vin i ensamhet om det krisar. Och om det är riktigt illa syr man utan vin. Jag gjorde det senare. Tyvärr. Tycker det är lite utmanande att utgå från stashen. Det blir liksom inte alltid riktigt som man tänkt sig men oftast bra ändå.

  M: Hejja hejja!

  Gro: Tack sötnos! Faktiskt på väg att bli favoritklassad redan. Supergo!

  ReplyDelete
 8. Vilka ambitioner.... Brukar du ha så stora planer? Jag har ringat in ca 5 projekt som jag vill göra nu, problemet är att det troligen dyker upp fem nya i morgon...

  Men jag var egentligen inne för jag kom på igen vad det var jag glömde säga när vi pratade spinnrockar när vi råkades för ett tag sedan. S10 har vingbroms = kraftigt indrag och svårt att spinna tunnt, Victoris (S95) har spolbroms = mer nyanserat indrag och lättare att spinna tunnt. Nackdelen med Victoria är att det är svårt att få ett tillräckligt kraftigt indrag när men någon gång behöver det...

  ReplyDelete
 9. TWF: ...och jag som tycker att jag satt ett lågt och realistiskt mål... Tolv hade definitivt varit för många, sex känns genomförbart :) Vi får se vart det slutar. Känner ingen press. Det ska vara roligt och om stashen krymper på köpet är det positivt.

  En Victoria är för övrigt på G. Får se vad jag tycker om henne. Storleken är helt klart ett plus.

  ReplyDelete