Sunday, October 14, 2012

Ur balans


MITT SPRUCKNA FINGER fick mig helt ur balans. Rubbade min vardag, för plötsligt gjorde allt ont. Man inser inte hur mycket man småslår sig jämt och ständigt, förrän kroppen blir överkänslig. Såret är läkt nu, även om fingertoppen fortfarande smärtar ibland. Antagligen är sprickan i benet inte helt läkt än. Men jag är tillbaka på jobbet. Undviker styrbords frontdörr eftersom jag är skiträdd för att fastna igen.

Men trots den här lilla skadan, har kommit lindrigt undan. Det är min första arbetsskada på elva år och då har jag gått i många tunga dörrar. För att inte tala om alla hydraliska spel och trossar man hanterat. För några år sedan var jag på en båt där båsen ("chefsmatrosen") fått huvudet avklippt av en tross som gick av. Han stendog. Jag hade kunnat ha det värre.

Fingret till trots har jag inte kunnat låta bli att handarbeta. Lärde mig ganska snart virka och senare också att sticka utan att använda "garnledarfingret". Klumpigt som attan i början, men skam den som ger sig. Har till och med spunnit lite. Bilder kommer. Så länge får ni hålla till godo med gårdagens tvättskörd. Ett knappt kilo hanspunnet garn. Kan väl sammanfattas som att det är roligare att spinna än att tvätta garnet eftersom det här bara är hälften av vad jag har liggande i väntan på såpabad.

1 comment:

  1. Så kul att träffa dig! Men du sköning! Du HAR ju skrivit sen januari. Käftsmäll på mig!:-)Det är jag som inte kollat in här på länge förstod jag nu. Efter vad jag förstår är ju fingret ok nu..? Och nej, jag har inte sängen mellanspisenochsymaskinen.

    ReplyDelete