Tuesday, October 30, 2012

TillökningVI HAR FÅTT tillökning. Inte helt planerat, men sådär blir det ju ibland.

Hon har ett långt och fint namn med massa stjärnor och galaxer i, men vi kallar henne Bellis. Hon är åtta mycket förnäma år. Snart nio faktiskt. Lite bitchig. Strollar runt som en primadonna och fräser på Frasse och Gossan när de kommer för nära. I alla fall gjorde hon det i början. Nu nöjer hon sig med att visa missnöje genom att ibland morra lite, eller bara piska lite med svansen. Utvecklingen går framåt. Hoppas på att se dem nospussas snart.

Hennes förre ägare hamnade i tidningen med braskande rubriker om hur vården missköter de äldre. Damen trillade, bröt ett ben och kunde inte röra sig. Så hon låg på golvet hemma i sin lägenhet i fem dagar. Då kom sonen hem och hittade henne. Hemtjänsten hade ringt henne men inte fått svar - och inte brytt sig. Jodå, hon överlevde. Det gjorde katten också. Men hon var tvungen att flytta. Och via en rad andra tillfälliga hem, hamnade hon till slut hemma hos oss.  Och här kommer hon få stanna. Trots att hon är lite bitchig ibland. Hon kan ju vara väldigt söt också. Och vem sjutton kan stå emot när de där lilla röda huvudet buffar en i sidan och de där stora blå ögonen tittar på en och hela katten låter kurr?

11 comments:

 1. Så gott det hela slutade bra, det kunde ju gått riktigt illa. Kattdamer är härligt egenrådiga djur. Jag har vuxit upp med katter men så satte en allergisk son stopp. Undrar om inte hela huset hade varit fulla av dom fyrbenta primadonnorna annars...
  Du har ett varmt hjärta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. För tio år sedan hade jag aldrig kunnat tänka mig att ha katt, trots att jag är uppväxt med katter. Eller kanske just därför. Men så slog moderskänslora till, antar jag. Nu skulle jag inte vilja vara utan dem. Mitt hem utan katter hade varit TOMT! Och jag anser att det är bättre att ta hand om dem som har hamnat snett, än att skaffa kattungar.

   Delete
 2. Är det den liten Birmaflicka?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Absolut. Fin så det förslår. Stamtavla och grejor. Fast här kommer hon få leva som hon vill, ute eller inne efter eget behag.

   Delete
 3. Jag hajade till av rubriken och förväntade mig nästan en ultraljudsbild. Eller möjligen får. Men en luddig kisse är väl inte fel det heller!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha! Och jag ser framför mig hur du hade tråkat mig för den där ultaljudsbilden! :) Inte än, inte än. Inte något av det.

   Delete
 4. Åh, gosigt! Hos er kommer hon säkert att få det toppen!

  ReplyDelete
 5. Underbar dam du fått i huset :)
  Funderar på att ta en katt till men jag vill inte rubba det som är heller. Ture går så bra ihop med hundarna och kan va hos dom när de är ute.
  Och gubben är ju lite allergisk dessutom, fast han säger att det är ok om jag vill ha en till...

  ReplyDelete