Tuesday, July 19, 2011

Doll make overJAG HAR VARIT hos Linda några dagar. Linda har en dotter (egentligen två, men bara en som man kan kommunicera med - den minsta är bara fyra månader) som har en docka som ser lite speciell ut. Och som uppenbarligen fryser i den uteblivna sommarvärmen.

Alma: Min docka fryser!
Jag: Ska sticka ett par sockar till den?
Alma: Ja! Och en mössa! (Mycket vill ha mer.)

Ett tag tänkte jag att jag lovat för mycket. Linda har gott om virknålar, men inte en enda sticka och jag är kass på frivirkning. Så jag grabbade tag i vad jag hade med mig, ett par 2,5 mm strumpstickor. Och så grävde jag runt lite i Lindas korg med akrylgarner med rekommenderad stickstorlek 4.

Så kom det sig att jag framför söndagens kvällsfilm fick till ett par hysteriskt rosa sockar, en knallblå mössa och en ljusrosa halsduk. Personligen tycker jag att dockan blev finare med mössan på. Någon gång, någonstans har den tappat huvudet och även fast Linda är uppfinningsrik när det kommer till huvudskapande, är jag lite skeptisk. Fast Alma älskar sin docka trots allt. Då är det väl inte mer än rätt att den får lite kläder också...  Eller?