Sunday, June 26, 2011

En dag på Torpet

Bild: Visa Lisa

JAG VAR PÅ Torpet och hälsade på Lisa idag. Och Ulrika och Therese som kommit ner till tätbebyggda områden över midsommar. Och så Ida och Paulina. En god del av gänget från sticklägret förra sommaren.

Det blev obligatoriskt kramande med mördarhunden Rolff (amstaffen som är rädd för spindlar) och vårdslös kärlekskel med Evert (det förr så vilda monstret som vuxit upp en tämligen lugn och stilfull herre - fast med vissa masochistiska drag), stickande, massa klurande om hur det här mönstret faktiskt är konstruerat (vi kom fram till att mönsterskaparen skrivit fel) och lite spinnande. Och en spinnrocksdeal. Jag tror faktiskt att rocken kommer göra mer nytta hos sin nya ägare än hos mig, här har den mest stått och dammat det sista.

Fast helt planerat var inte försäljningen och i ren chock över att ha "blivit av" med rocken, gick jag hem och spann en härva garn på sländan. Den är nästan lika bra som min Louet. Jag döpte garnet till Puck det var så fult, (Puck betyder ful) men det får jag visa en annan dag.

Rocklös

Bild: Visa Lisa
UTAN ATT JAG riktigt visste hur det gått till, hade jag sålt min spinnrock. Bara så där, helt oplanerat. Så nu är jag spinnrockslös. För Majacraften jag köpte, åkte tillbaka. Skit. Och om en vecka börjar Tour de Fleece. Utan att jag har någon spinnrock. Hur fasen tänkte jag där?

(Ja, det är den nya ägaren som syns i bakgrunden och nej, jag ångrar mig inte.)

WHITHOUT EVEN KNOWING how it happend, I've sold my spinning wheel. Just like that. That leaves me wheel less, because the Majacraft I bought, was returned. Crap. And in a week, Tour de Fleece will begin. And I don't have any wheel. What was I really thinking?
(Yes, it's the new owner you can see in the back and no, I don't regret it.)