Thursday, March 24, 2011

Vill du byta garn med mig?

Mormorsrutesjalen The Happy Shawl

DET ÄR TORSDAGEN före Stickfest i Väst (SiV). Folk har antagligen ganska bra koll på vad de ska göra där, vad de ska ha med sig och kanske redan börjat packa väskan. Själv har jag nada koll. Och nada lust att packa. Jag har inte ens lust att sticka. Vilket är lite oroande med tanke på att man kommer spendera tre dagar (och två nätter) i stickandets tecken.


Så vad gör jag? Tja, jag repar upp en sjal. Min Happy Shawl a la mormorsrutor. Jag fäste inte ändarna tillräckligt väl när jag gjorde den och en del av rutorna har gått sönder. Så jag repar upp garnet som håller rutorna ihop och funderar på om jag inte ska konvertera den till en köksbänkfilt. Så småningom. De havererade rutorna kommer att virkas om i den mån det går.

Om någon där ute har tjocka bomullsgarner över, kanske vi skulle kunna göra ett byte? Sjalen är virkad i DROPS Paris men allt i liknande tjocklek är intessant. Jag har en del tvåtrådigt ullgarn att byta med. Hör av dig om du sitter på rester eller några nystan du ändå aldrig kommer göra något av själv! Lämna en kommentar eller skicka ett mejl, adressen hittar du i högerfältet.