Friday, September 9, 2011

Taking off

NÄR DET HÄR inlägget publiceras, sitter jag i ett plan någonstans över Atlanten. Förhoppningsvis är vädret bra, vinden stadig, planet intakt och terroristfri. I'm going to Chicago.

Det började med ett inlägg på Ravelry som senare genererade möten med en rad främlingar i ett land där västerlänningar kidnappas hej vilt. I efterhand har jag fått veta att jag var galen som gav mig ut i en asiatisk storstad så som jag gjorde, men de där mötena är något av det bästa jag har gjort. Jag fick se landet från insidan, träffa underbara människor och få en chans att förstå kulturen på riktigt, inte bara som en turist i en storstad.

Nu ett och ett halvt år efter det första inlägget, de något galna mötena och en lång mejlväxling, ska jag nu åka över till staterna för att hälsa på kvinnan som indirekt har gett mig övertygelsen om att man ska ta chanserna när man får dem, våga lita på främlingars välvilja och passa på att leva medan man kan. Ett nytt möte med en ny främling.

7 comments:

 1. Häftigt! Ha det riktigt bra!
  Agneta kram

  ReplyDelete
 2. Jag hoppas att du fåe en trevlig och givande resa

  ReplyDelete
 3. Vad häftigt!! Hoppas du har jätte roligt nu då. =)

  ReplyDelete
 4. Go girl... eller du är ju redan på väg. Ha det alldeles alldeles underbart

  ReplyDelete
 5. Kos deg på tur! Du har skikkelig Pippi-power!

  ReplyDelete
 6. Ha det så kul kompis! Jag sorterar alpackan och tar med till götet så får du och Eddy. Så kan du prova om du gillar den. Mamma och pappa kommer upp i oktober när jag tar examen så jag tänkte flörta till mig att det tar upp ett lass till så kan du få mer av det:)

  ReplyDelete