Friday, August 19, 2011

As time goes by


SOMMAREN ÄR SNART slut. Mornarna blir allt kyligare och nätterna är plötsligt beckmörka. Jag märker att jag succesivt får ändra rutinerna ombord på båtarna för att hänga med det tilltagande mörkret på kvällspassen. Inget som är jobbigt, men saker jag hittills inte behövt tänka på. Som att täcka för fönstren på förkant för att ljuset från salongen inte ska leta sig upp och störa skepparens mörkerseende där han sitter på bryggan.

Mitt tre månader långa sommarvikariat tar slut om en vecka. Vad som händer efter det på jobbfronten vet jag inte riktigt, men jag vet att det ordnar sig. På något sätt. Jag tänker inte ha panik över saker jag inte kan styra själv. Så jag tar ett djupt andetag, drar in frisk luft i mina lungor och njuter av det man kan njuta av. Som stilla höstmorgnar vid Brännö Rödsten. Det här är en av tusen jobbvyer. Jag har ett jäkligt bra jobb.

7 comments:

 1. Otroligt fin bild. kan tänka mig att du njuter när ni passerar. Jobbar du imorgon eller har du lust att komma hit på stickfika?

  ReplyDelete
 2. Stickeri Stickera: Stickfika hade varit kul, men det är släktträff i morgon. I Sjuntorp. Vi får ta det i oktober ;) PS. Need the flyttkartonger. Tror du att du kan köra dem till mormor någon dag?

  ReplyDelete
 3. Tänk om alla hade så vacker omgivning på arbetet... Då hade nog en del statistik sett annorlunda ut. (Nu tror ju inte jag att du bara sitter där och njuter av utsikten).
  Jag mailade dig ang det ev garnbytet, men jag använde min privata mail, ville bara kolla så det hade kommit rätt.
  Trevlig helg.

  ReplyDelete
 4. Nååågot vackrare vy än parkeringen jag utanför mitt jobbfönster. Jag kan i alla fall följa solen varje morgon och ju längre fram på hösten det blir ju vackrare är varje start på dagen.
  /Anna

  ReplyDelete
 5. Snäckskalsdalen: Ibland så. Den är inte lika fin om det regnar... :)

  Otaliga projekt: Jag har fått mejlet, funderar fortfarande på om graftigrått fungerar. Återkommer på mejl.

  Myggan: Det är i regel ganska lätt att slå en parkeringsplats i skönhet ;)

  ReplyDelete