Tuesday, July 19, 2011

Doll make overJAG HAR VARIT hos Linda några dagar. Linda har en dotter (egentligen två, men bara en som man kan kommunicera med - den minsta är bara fyra månader) som har en docka som ser lite speciell ut. Och som uppenbarligen fryser i den uteblivna sommarvärmen.

Alma: Min docka fryser!
Jag: Ska sticka ett par sockar till den?
Alma: Ja! Och en mössa! (Mycket vill ha mer.)

Ett tag tänkte jag att jag lovat för mycket. Linda har gott om virknålar, men inte en enda sticka och jag är kass på frivirkning. Så jag grabbade tag i vad jag hade med mig, ett par 2,5 mm strumpstickor. Och så grävde jag runt lite i Lindas korg med akrylgarner med rekommenderad stickstorlek 4.

Så kom det sig att jag framför söndagens kvällsfilm fick till ett par hysteriskt rosa sockar, en knallblå mössa och en ljusrosa halsduk. Personligen tycker jag att dockan blev finare med mössan på. Någon gång, någonstans har den tappat huvudet och även fast Linda är uppfinningsrik när det kommer till huvudskapande, är jag lite skeptisk. Fast Alma älskar sin docka trots allt. Då är det väl inte mer än rätt att den får lite kläder också...  Eller?

7 comments:

 1. Jamen klart att även konstiga dockor behöver stickade kläder! :)

  ReplyDelete
 2. Ser lite speciell ut, var ett fint uttryck tycker jag. Huvudsaken att A är nöjd.
  Sen när jag ändå är igång så måste jag få ställa en fråga ang spinnrockar. Jag kan ingenting och har (nog) inga planer på att spinna. MEN, de gamla traditionella spinnrockarna som står på loppisar (och i mitt förråd,) varför ser man ingen använda dom idag?
  Är det för bökigt, funkar inte alla material eller vad?
  Hoppas att du kan hjälpa en vetgirig novis.
  Sarah

  ReplyDelete
 3. Dockan vart mycket finare med dina stickade kläder!! Och så snällt av dig. =)

  ReplyDelete
 4. Alla människor ser ju olika ut, en del RIKTIGT annorlunda (konstiga låter så illa...) precis som dockan! Hon är annorlunda, och jag tycker hon speglar verkligheten väldigt väl så sett! =D

  Dockan är iaf väldigt glad för sina nya kläder, nu fryser hon inte längre!

  ReplyDelete
 5. Otaliga projekt: Anledningen till att du inte ser någon använda dem, är antagligen för att du inte umgås med folk som spinner :) För visst trampas det på gamla rockar också. Däremot kan slitage och omild behandling ha gjort rockarna dåliga. Du kan hitta jättefina väl fungerande äldre rockar, men du kan också råka ut för rent skräp. Generellt är det bara lite olja, stearin (för att "smörja" ytor som t.ex. tenen på spinnvingen) och ett nytt drivband som behövs, så länge rocken är komplett och inte har ett allt för skevt hjul. Hör av dig om du vill ha tips så hjälper jag till!

  ReplyDelete
 6. disa: Hehe, visst är den... :)

  Hedvig: Lite ditt stuk, kanske? :P

  Linda: Fint, det är ju hemskt att frysa mitt i sommaren!

  ReplyDelete