Thursday, June 16, 2011

Lillan börjar bli stor

Foto: Linda

DET DÄR MED att få får i present verkar inte tillhöra vanligheterna. Numera är jag känd som "tjejen som fick ett får i julklapp". Förvånadsvärt många tror att det är ett skämt. Förstår inte varför!

Lilla bäet växer. Idag fick jag bilduppdatering från Falköping. Hon är döpt till Annus (dock utan vattenstänk och heliga andar), mest för att jag har en barnsligt snuskig humor. Det var Annuska som indirekt föreslog namnet. Hon menade väl att jag skulle döpa det efter henne, men eftersom just det namnet inte låg högst på min lista över fårnamn, var jag tveksam. Ända tills jag såg att någon kallade Annuska för "Annus" på hennes Facebooksida. Sedan var saken klar, Annus it is. Och så här ser hon ut nu.

IT SEEMS LIKE it's not too common to recieve a lamb as a gift. Nowdays I'm known as "the girl that got a lamb for chistmas present". Surprisingly (or not) most people seems to think it's a joke. 
But my kiddo is growing. I got a report from the Farm today. She is named Annus, mostly because I got this silly love for dirty humor. It was Annuska who suggested that I would name the sheep Annuska. I have to admit that that name wasn't on the top of my list, but as I saw someone call Annuska "Annus" on her Facebook page, I changed my mind. Annus it is. 

12 comments:

 1. Så fin hon är! Här kryllar det om små killingar överallt nu och jag bara tjuter så fort vi kör förbi en hage.

  ReplyDelete
 2. Maria: Hon var sötare när hon var mindre, men jag tänker mig att hon blir en finfin veterantacka på min blivande gård. (Du vet, den jag ska köpa när jag blir rik... :) Känner du någon med får där uppe? Är nyfiken på Spelsau...

  ReplyDelete
 3. Hälsade på gutefåren i förra helgen, köpte med mig ett supermysigt skinn hem. Ullen kommer tyvärr inte förän senare för fårklipparen hade blivit upptagen helt plötsligt. Men jag har fått en säck ull att prova av min kusin, blandning texel, finull och någon brittisk ras på d..

  ReplyDelete
 4. Ja hon växer! Vad kan hon väga nu? 15kg kanske? eller 20? Jag kan inte uppskatta det där... Snart är hon iaf en stor tjock tacka på ca 70kg, med hängmage och dito juver! =)

  Den vita fläcken på nosen ser för rolig ut, på bilden ovan ser den gärna ditritad ut! =)

  ReplyDelete
 5. Oj! Hon har verkligen blivit jätte stor! =)

  ReplyDelete
 6. Anna: Aj aj, låter som om fällarna kommer bli jobbiga att ta om hand. Det är sent att klippa fåren nu. I alla fall om de har lammat. Men vi får se. Blandningen låter intressant. Låter fluffigt :)

  Linda: Jaja, vi saggar alla ihop med åldern. Det går bara lite fortare för fåren :)

  Disa: Ja... De har ju en lite annan utvecklingskurva än oss människor... :P

  ReplyDelete
 7. Jag vill också ha ett eget får! :)

  ReplyDelete
 8. Dom är så fina, så fina, men dom är ju allra sötast när dom är pyttesmå! Men jag gillar Annus i alla fall.
  Agneta kram

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. Bara att köpa ett och ha på foder hos någon!

  ReplyDelete