Wednesday, January 19, 2011

Fluffiga Fia


FIA LÄMNADE HEMMET  i en svart påse idag. Med frimärken på. Hon ska till den kungliga huvudstaden. Fia är spunnet på beställning för att passa en Åppås. Nu håller jag bara tummarna för att hon (Fia) gör sitt jobb.

126 meter. 145 gram. Två trådar och väldigt väldigt mjukt.


FIA LEFT HOME in a black plastic bag today. With stamps on. She's bound for the royal city of Sweden. Fia is spun on order to fit the pattern of a Åppås. (The link is to a Swedish blog, but I believe the pattern is written in English. You can also find it here on Ravelry. ) I keep my fingers crossed that the yarn will do it's work for the pattern.

126 metres. 145 grams. 2-ply and very, very soft.

6 comments:

 1. Å vilken rolig blogg du har. Hittade den hos Anna stickfrossa. Jag har oxå gått i lära hos Ingrid o känner flera av de spinnande tjejerna. kanske vi ses i framtiden.

  ReplyDelete
 2. Kör ner huvudet i en papperspåse och lugna ner dig, förlåt... men om man ska sticka "utmaningen" i ett tjockare garn måste det nog räknas om en massa åh det fixar inte jag, eller vill inte eller... men det skulle nog bli riktigt gosi gosi i garnet du fick. Måste fundera!! Fin Fia förresten.

  ReplyDelete
 3. carina: Tack för de snälla orden! Ska du med på SIV? Om inte får du komma ut på dagen, vi kommer vara ett helt gäng spinnerskor där!

  Ulla-Bella: Jeg håper det. (Var det norska eller danska eller bara ett mellanting? :)

  Camilla: Katterna undrar vad det är som låter. Det är de och inte matte som brukar stå med huvudet i pappkassarna. Men okej, jag ska titta till mönstret en gång till och se om jag har något passande garn. Något tunnare... :S Återkommer.

  ReplyDelete
 4. Jo, förklaringen jag fick var att man målar händerna vid högtidstillfällen, bara för att det är fint. Vid bröllopet målar dom ända opp till strax över armbågarna, och gömmer brudgummens namn någonstans i krumelurerna. Om han inte hittar det innan natten är slut så är han skyldig bruden något, och hon blir skyldig honom något om han hittar det (någonstans står det "Johan" på hindi). Och garnet är himla fint! :)

  ReplyDelete
 5. TACK! Lyckliga mig! Vilket underbart garn du har spunnit! Det är som sockervadd, vackert att titta på, sött & mjukt, varmt att klappa. Ska bli roligt att sticka Åppås i detta garn, ett speciellt mönster med ett speciellt garn - tack igen =)

  ReplyDelete