Sunday, September 12, 2010

Mot fårklippningen

PÅ KORT VARSEL bestämde jag mig för att åka till Falköping i morgon. Lindas får ska klippas och det kan man ju inte missa!

Kanske kan jag passa på och förbränna några kalorier också. Både Linda och hennes man brukar vara ganska påhittiga när det gäller att finna sysselsättning till mig. Första gången jag var där jagades jag upp i en traktorskopa utrustad med en motorsåg för att kapa grenar över deras väg. Och så gången byggde jag och Linda ett växthus. Andra gången klippte jag får. Bland annat.

PS. För mina filippinska vänner: Idag har jag gjort adobo manok för första gången. Första men inte sista. I love it! (Adobo är ett sätt att tillaga kött genom att först koka det med vatten, vinäger, lagerblad, soya, salt och peppar för att sedan steka den. Köttet (i det här fall kyckling som heter manok på tangalog) serveras utan sås men med ris. Killen och jag fuskade och hällde skyn som blev över på riset. Man kan ju inte ändra sina vanor hur mycket som helst.




ON SHORT NOTICE, I decided to leave for Falkoping tomorrow. Lindas sheep are about to being sheared and that I can't miss.

Maybe I will try to burn a few calories at the same time. Both Linda and her husband use to be good at finding out jobs for me. At my first day of my first visit, Lindas husband placed me in the scoop of his tractor with a chain saw in my hands, to take down some branches over their small road. And build a greenhouse together with Linda. During my second wisit, I sheared a few sheep. Among other things.

PS. To my Philipino friends: I made adobo manok for the first, but not the last time, today. I love it! I still have to work on a few things but hopefully I will get better at it soon. But I have to admit, a Swedish gal like me can't really eat just chicken and rice, I need sauce. So I poured the leftovers from the boiling on the rice. Is it okay?