Monday, December 13, 2010

Du vara min hemlis

Min hemlis?

HEMLIS, MIN HEMLIS.

Jag fick en första aning när jag såg garnet i första paketet. Jag vet inte varför, men det sa mig nästan mer än ledtråden

Ledtråden i oktoberpaketet var "När är ugglan vaken". Det finns kanske en annan tanke bakom ordvalet, men jag tänkte på den där lägernatten när Johanna, Therese och jag satt uppe hela natten och pimplade vin. (Bör för Johannas skull påpeka att hon inte drack en droppe - till min och Thereses fulla glädje) Några nattvandrare såg oss där på farstun under nattens lopp. Så här i efterhand vill jag gärna minnas att en person sa något om nattugglor, men det kan ha varit ett påhitt alltihop. Men hon såg oss. Hon som är typisk för det där gröna garnet.

Så kom novemberpaketet i fredags. Det var undertecknat med en cirkel. Eller något som var hyfsat runt i alla fall. Och jag funderade och funderade, vad fasen hade det med ugglans vakentider att göra? Killen föreslog att det betydde "evigt mörker" men det kändes inte riktigt...  Rätt...

Men så alldeles innan jag somnade i fredags kom jag på att jag faktiskt sagt att jag skulle gifta mig med en av tjejerna på lägret. Det måste vara en ring! En förlovningsring. Nu när jag sansat mig lite antar jag att det skulle föreställa en speedwaybana.

Jag kan ju ärligt säga att jag tvingat in alla ledtrådarna för att de ska matcha den här personen. Men jag tror jag har rätt ändå. Eller hur Camilla? (Säg ja för annars blir jag knäckt)

2 comments: