Monday, November 8, 2010

Spinneri

STICKANDET GÅR TRÖGT. Jag spinner istället. När man väl får in flytet är det svårt att sluta. Bara en färgsektion till. Bara resten av den här fibern. Bara... Jag har redan sett en del av den nya spinnrockens svagheter, men å andra sidan ger den mig möjlighet att spinna garner som jag inte fick till med den gamla. I slutänden jämnar det ut sig. I vilket fall som helst har jag kul. Just nu är det huvudsaken.

4 comments:

 1. Det var väl ungefär det man väntade sig när du köpte ny rock? Inte att du skulle börja sticka istället???
  Spinn på du. Sticka kan du göra på de sju haven sen (håller tummarna för din konverterade aktersegladkarriär)

  Anna

  ReplyDelete
 2. Kul? Det är bara förnamnet, klarar ju inte låta bli. Det är en sån härlig, mediterande vilopuls i det hela.

  ReplyDelete
 3. jag önskar jag har ork och ro att lära mig spinna... om inte så bara för att jag en gång av misstag lyckades köpa ett par fiber i underbara färgskiftningar som om jag känner mig själv rätt antagligen kommer bli liggande. fast spinnrock kanske inte... skulle i så fall få bli om jag köper på mig en slända en dag. :)

  ReplyDelete
 4. anna: Inte börja sticka, Anna. Fortsätta sticka. Men det är klart, jag har lagt vantarna på massa fina fibrer. Innan köpstoppet bör tilläggas. Svårt att sluta då.

  Mia: Visst är det något speciellt med det. Nu har jag kommit på att man kan stå upp och spinna också, bara man lutar sig mot något bakom emellanåt. Finfint! :)

  mira: Jag trodde aldrig jag skulle börja spinna heller. Var ju bara nördar som gjorde det. Onödigt att spinna garn när man kan köpa, liksom. Ser det inte riktigt så längre. Dessutom är det, precis som Mia säger ovan, att det kan vara i det närmaste en meditativ känsla. Det gäller i allra högsta grad sländspinnandet. Men allt har sin tid.

  ReplyDelete