Thursday, August 26, 2010

SkitstoltJAG ERÄNNER ATT jag hade en dold agenda när jag åkte till sticklägret: att lära mig spetsstickning. Det kan hända att jag redan innan hade spanat in två tilltänkta lärare också. Lyckligtvis var de båda väldigt snälla, väldigt duktiga och väldigt pedagogiska. (Kanske för att båda är lärare, en på heltid och en på fritid) Så från svordomar och evigt repande lyckades jag avancera till att bli en osvärande ibland repande spetsstickare.

Fast det var först efter att både Ida och Lisa förkastat Ishbel-mönstret (Ravelry-länk) och Ulrika försett mig med Spetsstickad Sjal-mönstret. (Ravelry-länk) Det går fortfarande väldigt långsamt och jag repar fortfarande upp ofta, men jag har fattat grejen med spetsstickning. Hemligheten är att se mönstret, hur det upprepas och hur du borde sticka även när du inte har mönstret framför dig. Det var en stor aha-upplevelse.


I DO ADMIT that I had a hidden agenda as I went to the knitting camp: to learn how to knit lace. I may be so that I also had checked up on two good lace knitters who could help me out... Happily for me, both were very kind, very skillful and very educationalistic. (Maybe because they're both teachers, one fulltime and one for spare time). So I went from curses and frogging to less curses and less frogging.
But that was first after both Ida and Lisa had dissed the Ishbel-pattern (Ravelry link) och Ulrika had provided me with the Spetsstickad Sjal-pattern. (Ravelry link) It's still going slow and I sill frog a lot, but I've got the thing about lace knitting. The secret is to see the pattern, see how it repeats and then be able to see how you should continue the knitting even when you don't have the pattern in front of you. It was a great eye-opener!

7 comments:

 1. Fortsätt vara skitstolt!!!!!!!!!!!!

  Jag är imponerad!!!!!!!!!!!!

  Heja Dig!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 2. Aha-upplevelser får man energi av...och du SKA vara skitstolt!
  Det blir hur snyggt som helst...men jag tycker det är synd att förkasta Ishbel...den är vacker!
  Jag har gjort 2 st...:o

  ReplyDelete
 3. Gratulerar! Den (och katten) är jättefin! Jag ska också lära mig.. Ida är bokad nästa torsdag... Hoppas, hoppas att jag också kan få lite aha-upplevelse!

  ReplyDelete
 4. Tjusigt! Att kunna sticka spetssjalar står högt på min önskelista.
  /Anna

  ReplyDelete
 5. Du är ju jätteduktig!
  Jag är mycket imponerad av din envishet.
  hälsar en Stolt lärare

  ReplyDelete
 6. lilian: Tack tack!

  Catarina: Att en sjal är vacker är inte samma sak som att den är trevlig att sticka :S Och jag har inte förkastat den helt, den ligger bara och mognar till sig. En dag är jag kanske tillräckligt duktig för att kunna sticka klart den :P

  Anna: Med Ida vid din sida kan det inte gå fel! :)

  Myggan: Tackar! Det är bara att hugga in. Men börja inte med Ishbel :S

  sticksIDAn: Varifrån envisheten kommer har jag inte en aning, men i just det här fallet är jag glad över att ha den. Tack för hjälpen, du var super! :D

  ReplyDelete