Wednesday, May 19, 2010

Stenhårt och jättsticksigt.SPANN LOSS PÅ spinnrocken idag. Det är lamull från en finullskorsning (korsning mellan vad vet jag faktiskt inte) och borde vara mjukt och skönt. Om man behärskar det där med tvist (snurr på garnet), vill säga. Vilket jag inte gör när jag spinner på spinnrock. Det resulterade i 54 gram och 52,5 meter tämligen hårt, sticksigt och allmänt otrevligt garn som jag inte har en aning om vad jag ska göra med. Kanske att det duger till sulor i vinter eller nåt. Kanske.


I HAD A spinning session on my wheel today. Lambswool from a Swedish breed called finull (eng. fine/soft wool) that's supposed to be soft. If you master the twist. Which I don't do on the wheel. I ended up wit 54 grams and 52,5 meters of pretty hard, itchy and a all round nasty yarn that I have no idea what to do with. Maybe they will be knit into soles coming winter. Maybe.

6 comments:

 1. Åh, vad synd! Tur att det är vackert i alla fall. Och, det är ju bra att öva också, kan jag känna ibland när jag inte gillar fibern eller färgen... :)

  ReplyDelete
 2. Det är den första härvan jag både spunnit och tvinnat på rocken, så man ska inte förvänta sig för mycket :) Det får gå som övning. Man måste ju börja någonstans. Är i alla fall nöjd med tjockleken, det syns inte på bilden, men garnet är ganska jämnt. Alltid något! :)

  ReplyDelete
 3. make a bag .
  that's what i do whit some stuff ore make a pillow that's what never can go wrong.

  nynke

  ReplyDelete
 4. Nåja, övning gör en mästare heter det. Sulor till vinterns tofflor i lammull, låter slitfast och skönt.

  ReplyDelete
 5. Om man gjorde någon sorts sittdyna så skulle det väl kunna bli skönare om man tovade det? En liten tanke bara...
  Annars är ju färgen helhäftig! Gillar grått i alla nyanser...

  ReplyDelete
 6. Nynke: That's a really good idea! Thanks!

  Mia: Och lite sticksigt :)

  Renée: Det är en idé det med. Problemet är att det bara är drygt 5o gram. Det räcker inte så långt... Men antagligen blir det fler misslyckade härvor innan jag är färdig, så man kanske kan slå ihop dem? :)

  ReplyDelete